Ugrás a tartalomra

Kanjiža: dotacije rastu, velika ulaganja u drugom planu

2023.01.01
15:39
2023.01.02
16:33
Forrás
Pannon RTV
Opština Kanjiža u planove za ovu godinu ulazi nešto opreznije s obzirom na trenutnu situaciju, ali i dalje je usmerena na realizaciju svojih planova.

Prema planovima investicije velikog obima biće potisnute u drugi plan, ali će rasti iznosi koje je lokalna samouprava opredelila za finansiranje svojih preduzeća i ustanova.

Glavni cilj lokalne samouprave Kanjiže je da očuva nivo kvaliteta usluga i rada koji je zabeležen u 2022. godini. Dotacije  će u 2023. godini rasti u iznosu od 10 do 15 odsto, između ostalog za funkcionisanje ustanova, za mrežu socijalnih davanja, za sportske klubove, umetnička društva i manifestacije.

„Naravno, da bi negde mogli da povećamo, onda moramo od nečega da oduzmemo. Kako ne bismo želeli da oduzmemo ni od jedne oblasti koje su potvrđeno dobro funkcionisale u 2022. godini, preostalo nam je jedino rešenje, da od naših nameravnih velikih investicija oduzmemo one iznose koje smo prebacili na ova ranije pomenuta područja, između ostalog, primera radi, na podizanje nivoa kvaliteta zdravstva“ rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Budžet za 2023. godinu predvideo je povećanje iznosa dotacija koje obezbeđuje lokalna samouprava. Osim toga, ove godine započeće i modernizacija javne rasvete na teritoriji opštine – naglasio je predsednik opštine Kanjiža.

„Cena električne energije u državnom sektoru je dvostruko viša, dakle nisu one cene koje građani primaju, tako da u svakom slučaju moramo nešto da učinimo sa javnom rasvetom, ukoliko ne želimo da isključimo deo javne rasvete u naših 13 naselja. Ne želimo to da učinom iz razloga javne bezbednosti, tako da će na ovom polju sigurno biti ulaganja većeg obima.“

Osim toga, lokalna samouprava namenila je i 50 miliona dinara kako bi bar sa 15 do 20 odsto mogla da doprinese u manjim ili većim ulaganjima koja se očekuju tokom ove godine.

Kanjiža
Robert Fejstamer

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.