Ugrás a tartalomra

Značajni planovi u Adi čekaju na realizaciju u 2023. godini

2023.01.13
14:39
2023.01.13
16:16
Forrás
Pannon RTV
Tokom 2022. godine u opštini ostvarena su ulaganja koja su imala za cilj viši kvalitet života i bezbednost. Između ostalog obnovljeni su objekti verskih i obrazovnih ustanova, kao i organizacija koje neguju tradiciju.

Ova ulaganja biće nastavljena i u 2023. godini.

Zahvaljujući podršci iz Mađarske, obnovljena je unutrašnjost sportske hale u Tehničkoj školi u Adi, a osavremenjeni su i tereni. Lokalna samouprava finansirala je zamenu celokupne krovne konstrukcije. Modernizovan je i objekat Barapart osnovne škole „Čeh Karolj", a prošle godine u visini od nekoliko miliona dinara finansiranih iz budžeta započela je i obnova crkava u opštini.

„U decembru 2021. godine počela je obnova sedišta Društva za negovanje tradicije „Vadvirag" i nakon što je predato na upotrebu u 2022. godine, u potpunosti smo okončali obnovu sedišta Kulturnog društva „Čoboljo" u Molu. Oba projekta realizovana su od sredstava iz matične zemlje. Neizostavno bih želeo da istaknem i ulaganja koja se odnose na crkvu" kaže Jožef Tobiaš, predsednik Skupštine opštine Ada.

U opštini Ada u 2022. godini najveća investicija lokalne samouprave bila je izgradnja i otvaranje Velnes centra. U drugoj polovini godine tekli su radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Molu, a osim toga, takođe u Molu realizovana je i obnova vodovodne mreže u iznosu od 60 miliona dinara.

 „Imamo više pripremljenih projekata za 2023. godinu. Između ostalog, ono što je prioritet u prvoj polovini godine, to je započinjanje izgradnje fabrike vode. Zahvaljujući saradnji sa republičkom vladom možemo u velikom obimu da se poduhvatimo izgradnje kanalizacione mreže, što će biti, kako smatram, najveće ulaganje u Adi u poslednjoj deceniji" kaže Zoltan Bilicki, predsednik opštine Ada.

Osim toga, drugačije će biti organizovano odnošenje i odlaganje smeća. Postoje obećanja da će iz republičkih izvora završiti i obilazne puteve. Predsednik opštine Ada je dodao da ukoliko budu imali mogućnosti iz sopstvenih izvora, u drugoj polovini godine započeće izgradnju hotela sa apartmanima. 

Ada
Jožef Tobiaš
Zoltan Bilicki

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.