Ugrás a tartalomra

Novih 21 kilometar gasovodne mreže ove godine u Subotici

2023.01.25
15:11
Forrás
Pannon RTV
Ove godine nastavljaju se proširenja gasovodne mreže u Subotici i nova domaćinstva moći će da se priključe na mrežu – rekla je Timea Horvat u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija.

Direktorica JP „Suboticagas“ navela je: u ovogodišnjem programu planirano je proširenje mreže za 21 kilometar. Na teritoriji mesne zajednice Šupljak biće izgrađeno 14 kilometara mreže, na Makovoj Sedmici 5,4 kilometra, u naselju Mali Radanovac proširenje će iznositi kilometar u zoni oko nekadašnjih kasarni. Osim toga, u planu su manja proširenja u mesnoj zajednici Novo Selo i na Paliću.

Timea Horvat je naglasila da u pojedinim ulicama već postoji izgrađena gasovodna mreža, ali su sami stanari tražili proširenje. Izvođački radovi planirani su za početak aprila.

Gasovodna mreža u Subotici trenutno ima 12 hiljada korisnika, od toga je više od 10 hiljada privatnih domaćinstava, a nešto preko 1.600 su industrijski potrošači.

 

Subotica
gas
gasovod
gasovodna mreža
Timea Horvat
Šupljak

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.