Ugrás a tartalomra

Iskliznule dve cisterne sa fosfornom kiselinom kod Zaječara

2023.01.27
11:19
2023.01.27
14:33
Forrás
Szerbiai RTV
Dve železničke cisterne sa fosfornom kiselinom iskliznule su sa pruge u Zaječaru. Cisterne nisu oštećene, nema curenja i nema opasnosti, tvrde iz preduzeća "Infrastrukture železnice Srbije".

Na četvrtom koloseku u železničkoj stanici u centru Zaječara su u 8.40 iz sastava teretnog voza iskliznule dve železničke cisterne sa fosfornom kiselinom, saopšteno je iz "Infrastruktura železnica Srbije".

Kako se navodi u saopštenju, cisterne se nisu prevrnule, nisu oštećene, iz njih nema curenja i nema opasnosti po ljude, životnu sredinu i imovinu.

Dve cisterne koje su iskliznule nalazile su se u sastavu teretnog voza, koji ima dvanaest vagona, a iskliznula su osma i deveta kola od lokomotive.

Prevoznik je "Srbija Kargo", a iskliznule cisterne su u vlasništvu kompanije "Eliksir".

Dopisnik RTS-a javlja da su na lice mesta došli vatrogasci i policija.

Uviđaj je u toku.

Železnički saobraćaj na ovom delu pruge nije u prekidu.

Zaječar
voz

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.