Ugrás a tartalomra

Održava se 17. hokejaški turnir veterana “Winter Classic” Subotica

2023.01.28
14:26
2023.01.28
15:52
Forrás
Pannon RTV
Ovog vikenda se na Gradskom klizalištu u Subotici po 17. put održava međunarodni hokejaški turnir veterana “Winter Classic” Subotica.

U trodnevnom sportskom takmičenju učestvuje 15 ekipa. Istina, učesnici su naglasili da im je sklapanje prijateljstava puno važnije od rezultata.

U subotu ujutro tribine su još bile prazne, ali se borba već vodila na ledu. U prvom susretu drugog dana 17. hokejaškog turnira veterana “Winter Classic” Subotica, snage su odmerili Hokejaški klub Kiškereš iz Mađarske i ekipa “The North Hockey” koju čine igrači iz više zemalja. Ekipa Kiškereš je dobila utakmicu rezultatom 8:4, ali ističu kako im je puno važnije sklapanje prijateljstva.

Karolj Sekereš, Hokejaški klub Kiškereš, Mađarska: "Sastavili smo jako dobru ekipu. Za sada imamo tri pobede iz tri utakmice, a ako sutra dobijemo poslednji meč, onda bismo mogli i pobediti na turiniru. Ali to nije glavni razlog zašto dolazimo ovde. Pobeda se ne deli, već samo u višoj kategoriji. Smatram da smo ovde da učestvujemo i sklapamo prijateljstva. Ovde susrećem iste ljude kao i pre 10 godina. Osećaj je da se stalno isto ponavlja. Ja volim ovo."

U drugoj utakmici je gostovala ekipa Jesenica. Slovenačka ekipa takođe ima igrače koji su na ovom terenu igrali prvenstvene utakmice još u vreme velike Jugoslavije. Među njima je i Matjaž Kopitar, nekadašnji kapiten slovenačke hokejaške reprezentacije.

Matjaž Kopitar, Jesenice, Slovenija:Igrali smo nekad tu za bodove, ono kad je još bila ta stara država. Ali svake godine se vraćamo tu. Fino nam je tu u ovih tri dana. Malo odigramo, malo se družimo, sretnemo drugove kao što je Čaba, i ostale što igraju za njih. Tako da nam je prijatno.”

Turnir je i ove godine izazvao veliko interesovanje jer se na 15 mesta prijavilo 20 ekipa - otkrio je Žolt Šandor, jedan od organizatora turnira: "Ekipe su ove godine došle iz šest zemalja, imamo i dve mešovite ekipe u kojima je mnogo nacija zastupljeno. To je ekipa “The North Hockey”, gde su kanadski, američki, francuski, austrijski i slovenski igrači."

Turnir je počeo u petak, ali će se nastaviti tokom vikenda. U subotu ujutro se utakmice igraju u kontinuitetu od 9 do 21 sat, dok u nedelju prva utakmica počinje u 8 sati, a turnir se završava dodelom nagrada u 15 sati. Ako neko ima želju da navija ili samo želi da gleda dobar hokej, može da poseti Gradsko klizalište u Subotici. Ulaz je besplatan.

hokej na ledu
hokejaš
hokej
“Winter Classic”
Subotica

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.