Ugrás a tartalomra

Mogli bi jesti više ribe

2023.01.29
15:17
2023.01.29
16:10
Forrás
Pannon RTV
Cena ribe u opštini Kanjiža nije smanjena, ali je zato izbor veliki.

Već za 400 dinara možemo da kupimo kilogram ribe, dok je najskuplji, u zavisnosti od vrste ribe, 1400 dinara. Inače, narod u Srbiji jede malo ribe.

U Kanjiži se ribe mogu kupiti pečene, kuvane i u komadima. Mnogi kupuju ovde, a većina njih jede ribu jednom do dva puta nedeljno.

Marta Roža, Kanjiža: „Prilično često jedemo ribu jer je svi članovi porodice vole, čak su se i deca navikla na nju i vole i riblju čorbu.“

Ana Vereš, Kanjiža: „Nastojimo da izaberemo najbolji kvalitet koji možemo da priuštimo.Većinom konzumiramo ribu iz Tise, imamo izvore od kojih možemo da ih nabavimo.“

Trenutno su dostupne skoro sve vrste ribe, ribnjaci i Tisa mogu da zadovolje potrebe kupaca – rekao je Antal Đerke, vlasnik ribarnice. Dodao je da u januaru obično opada kupovna moć, ali da se istovremeno vidi da organizatori na sve više manifestacija naručuju riblja jela.

„Za praznike, proslave, događaje i dešavanja, pogotovo ako žele da reše ručak ili večeru, tada naravno naruče u većoj količini, pečenu ili kuvanu, a i ponuda je bogata.“

Domaći restorani takođe imaju veliki izbor: smuđ, som, šaran, a pored njih se na jelovniku mogu naći i morske ribe pripremljene na različite načine. Saradnik jednog restorana je istakao da mnogi jedu ribu, ali da im veći problem predstavlja to da se nabavi kvalitetna riba.

Momčilo Mučibabić: „U Srbiji je sve manje kvalitetne ribe, ali smo našli rešenje, nabavljamo je sa kolegom iz inostranstva. Kvalitetna riba zavisi od same ribe, međutim to na primer znači da nema puno riblje kosti, da ne bude masna i da se na njoj ne oseti miris vode.“

U restoranima se jela od ribe mogu kupiti u više cenovnih ranga, dok se u ribarnicama kilogram crvenperke spreman za kuvanje prodaje za 400 dinara, potkovice tolstolobika koštaju 580 dinara, dok najviše moramo da izdvojimo za šarana i soma koji očišćeni koštaju 1300-1400 dinara po kilogramu.

riba
cena
Kanjiža Calling

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 15:52

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 13:34

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.