Ugrás a tartalomra

Smanjen je broj migranata u Subotici, ali ih je dalje mnogo u okolnim šumama

2023.02.02
13:36
2023.02.02
16:30
Forrás
Pannon RTV
U šumi na Makovoj Sedmici u predgrađu Subotice i dalje se krije mnogo migranata. Ilegalni migranti borave u malim šatorima i odatle iz dana u dan pokušavaju da pređu na teritoriju Mađarske.

Subotičani smatraju da je zahvaljući kontinuiranim akcijama srpske policije smanjen pritisak migranata na grad, ali još uvek nije i potpuno zaustavljen.

Na ulicama Subotice, ali i u gradskom Privremenom prihvatnom centru proteklih sedmica značajno je smanjen broj migranata. Građani smatraju da se smanjenje migrantskog pritiska na grad može zahvaliti odlučnijem nastupu policije.

„Pre toga su pucali,  jer ih je bilo mnogo. Išli su u grupama,  svi zajedno. Tako da noću nije bilo svejedno“ kaže Mihajlo Andrašić.

Stanovnici koji žive pored šumi na Makovoj Sedmici, u neposrednoj blizini granice sa Mađarskom kažu da su migranti i dalje aktivni.

„Preko dana vidim oko desetak njih, ali to su samo oni koje mi vidimo. Živimo odmah pored šume. Nama ne prave probleme, ne diraju nas, ne traže ništa, samo prolaze. Ipak, jako mnogo smeća ostavljaju za sobom, šuma je puna gaderobe, namirnica, svega. To je jedan od najvećih problema, jako su neuredni“ kaže Kata Katančić.

Gomile smeća koje je pomenula meštanka i naša ekipa je zatekla u šumi na Makovoj Sedmici, čak i veći broj migranata. Ilegalni migranti pokušavaju da se ugreju pored logorske vatre, i verovatno uz pomoć krijumčara ljudi da pređu preko ograde na srpsko-mađarskoj granici.

Subotica
migranti

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.