Ugrás a tartalomra

Spektakularnim koncertom obeležen početak projekta „Sa Mozzartom na krilima muzike”

2023.02.03
11:05
2023.02.03
11:14
Forrás
Promo tekst
Muzički karavan „Sa Mozzartom na krilima muzike“ uspešno je poleteo na svoj muzički let kroz Srbiju. Prvi u nizu humanitarnih koncerata održan je u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Glavna zvezda, pijanista Stefan Đoković, izveo je dela Franca Šuberta, Frederika Šopena i Franca Lista u kojima je publika uživala. Projekat “ Sa Mocartom na krilima muzike” ima za cilj popularizaciju klasične muzike, kulturnog nasleđa i humanosti sa konkretnim ciljem da se kultura vrati u svoj dom-dom kulture.

Humanitarni muzički karavan “Sa Mozzartom na krilima muzike” će tokom 12 meseci posetiti 12 gradova širom naše zemlje, a održava se pod pokroviteljstvom gđe Tamare Vučić koja je prvi solistički koncert u Beogradu najavila rečima podrške.

„Ima jedna drevna persijska poslovica koja kaže: “Ono što jedete će istruliti, a ono što darujete pretvoriće se u ružu”. Upravo to je cilj ovakve jedne misije, ovakvog jednog projekta, da pokrenemo taj talas darivanja i u narednih 11 meseci u 11 gradova širom naše velike zemlje gde će ljudi širom Srbije imati priliku da čuju Stefana Đokovića, da uživaju u klasičnoj muzici i isto tako da učestvuju u jednom talasu darivanja, u toj humanitarnoj strani ovakvog jednog projekta, jer će sva sredstva koja budu prikupljena ovom prilikom zapravo biti doniran domovima kulture. Pošto i sama potičem iz jedne male sredine, znam kolika je važnost domova kulture, to su mesta okupljanja, to su mesta društvenih i kulturnih dešavanja. I na kraju, a ne svakako manje važno, to je snaga jednog mladog čoveka. Stefan Đoković jeste višestruko talentovan mladi čovek, koji bi trebalo i ima sve kapacitete da bude uzor i idol mladim ljudima“ obratila se gđa Tamara Vučič na početku koncerta.

Muzički karavan u saradnji sa kompanijom Mozzart podržava rad kulturnih ustanova, jer će čitav prihod od prodatih ulaznica biti doniran domovima kulture u kojima će koncerti biti održani. Prva sledeća stanica je Loznica 27. februara gde će publika imati priliku da uživa u klavirskim delima poznatih kompozitora u izvedbi Stefana Đokovića i na taj način podržati rad doma kulture svog grada.

Ljubitelji klasične muzike imaće priliku da slušaju koncert u Loznici, Nišu, Valjevu, Kragujevcu, Kraljevu, Zaječaru, Vrnjačkoj Banji, Subotici, Priboju, Čačku i Novom Sadu. Gradovi u kojima će biti održani koncerti pokrivaju svaki deo naše zemlje od severa do juga, istoka i zapada.

Sa Mozzartom na krilima muzike
Stefan Đoković
Tamara Vučić

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.