Ugrás a tartalomra

Dani otvorenih vrata u Gimnaziji „Svetozar Marković” u Subotici

2023.02.07
13:21
2023.02.07
16:01
Forrás
Pannon RTV
Budući gimnazijalci mogu da posete ovu školu od 6. do 10. februara, i tom prilikom mogu da steknu uvid u sam tok nastave. Pored toga mogu da obiđu školsku biblioteku, salu za fizičko i svečanu dvoranu, i da na taj osete delić srednjoškolskog života.

Tokom posete školi, učenici osmog razreda mogu da steknu uvid u rad same ustanove, odnosno mogu da se upoznaju i druže sa učenicima i profesorima škole.

Regina Mora, profesor, Gimnazija „Svetozar Marković”: „Pored uobičajene nastave, osmacima organizujemo i vannastavne aktivnosti. Imali smo jedan kviz, a bila je i podela nagrada za osmake. Sada smo za ovu nedelju, između 6. i 10.februara, planirali da prisustvuju časovima, da osmaci mogu da dođu na časove i da zajedno sa srednjoškolcima uživaju u prednostima i manama nastave.”

U gimnaziji će biti otvorena tri odeljenja na mađarskom jeziku: prirodno-matematički i društveno-jezički smer, a od ove godine škola se proširuje i sa novim informatičkim odeljenjem. Akoš Bažo smatra da bi gimnazija bila savršeno mesto za njegovo dalje obrazovanje. „Želim da nastavim svoje školovanje, odnosno želim da idem na fakultet i ovo bi za mene bila savršena škola. Želeo bih da se prijavim na smer prirodno-matematički smer, jer me zanimaju matematika i fizika.”

Jazmin Palfi, učenica trećeg razreda: „Volim da idem u ovu školu jer ovde profesori ne drže samo nastavu, već i vaspitaju đake. Veoma su direktni i ljubazni i pomažu u svemu što mogu.”

U ovoj ustanovi se od 6. do 10. februara održavaju Dani otvorenih vrata, tokom kojih mladi mogu pobliže da se upoznaju sa radom same škole.

Svetozar Marković
gimnazija
Subotica

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.