Ugrás a tartalomra

Centar za sakupljanje otpada ove godine biće otvoren u Malom Iđošu

2023.02.10
16:08
2023.02.10
17:14
Forrás
Pannon RTV
Biće uveden i sistem dve kante, čulo se između sostalog na sednici Skupštine opštine Mali Iđoš. Prihvaćen je i plan urbanističkog uređenja naselja, a izabrani su i članovi različitih nadzornih odbora.

U Malom Iđošu, Centar za sakupljanje otpada biće izgrađen na kraju Vrbaškog puta i ove godine počeće sa radom – objavljeno je na sednici Skupštine opštine. Na sednici su odbornici prihvatili izveštaj o prošlogodišnjem radu Regionalnog centra za sakupljanje i upravljanje otpadom u Subotici i  lokalnog komunalnog preduzeća, kao i program njihovog rada u 2023. godini.

„Ovaj objekat biće otvoren za se građane sa ovdašnjim ličnim ispravama, i mi ćemo ovde moći da prihvatimo različiti otpad koji nastaje u domaćinstvima, u prvom redu onaj koji odnosi komunalno preduzeće, i to ćemo i mi moći da prihvatimo u ovom Centru. Takođe i otpad koji ima opasne elemente,  i nakon privremenog skladištenja mi ga predajemo otkupljivačima otpada. U tom smislu, postupak je veoma pojednostavljen, ukoliko neko želi da obavi veliko čišćenje, za njih će biti otvorena vrata“ rekao je Gelert Gligor, direktor Regionalnog centra za sakupljanje i upravljanje otpadom u Subotici.

Biće uveden sistem dve kante, što znači da će domaćinstva u plave kante odlagati reciklabilni otpad, a u zelene mešoviti, komunalni otpad.

„Želimo i mi da doprinesemo primarnoj selekciji otpada, kako bi bio iznošen što kvalitetniji otpad koji može da se preradi, od kojih mogu da se proizvode dobra i predstavljaju dodatni izvor prihoda. Ova usluga je značajna za stanovnike Malog Iđoša u smislu kvaliteta života i zaštite životne sredine“ rekao je Balint Juhas, predsednik Skupštine opštine Mali Iđoš.

Lokalna samouprava Malog Iđoša ove godine sa 8,2 miliona dinara finansira rad Regionalnog centra za sakupljanje i upravljanje otpadom.

Mali Iđoš
Balint Juhas
otpad
Gelert Gligor

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.