Ugrás a tartalomra

Produženi vikend mnogi proveli na Paliću

2023.02.17
16:25
2023.02.17
16:42
Forrás
Pannon RTV
Povećan je broj turista na Paliću ma produženom vikendu zbog praznika Dana državnosti. Smeštani kapaciteti popunjeni su između 70 i 80 odsto, a na odmor su došli pre svega domaći gosti.

U restoranima, hotelima i u privatnom smeštaju većinom su proveli od tri do četiri noći. Ovom rastu posete značajno će doprineti i ukoliko do kraja maja bude završen palićki velnes centar i preko leta bude moguće kupanje u bazenima.

Parking mesta na Paliću zauzela su vozila sa beogradskim, novosadskim ili inostranim tablicama. Zbog produženog vikenda mnogi su došli da odmor provedu u banji na severu Bačke.

Porodice Palić biraju zbog mirnog odmora.

Darija Bogdanović često dolazi ovamo sa svojom devojčicom zbog dobrog vazduha i lepe okoline.

„Razni su sadržaji, pogotovo za malu decu. Mi sa malom decom možemo da idemo na igrališta. Ja se nadam da će ovaj akva park biti gotov u skorije vreme. I zoološki vrt je jedna manifestacija i ima dosta prenoćišta gde i stranci mogu da borave.“

Većina gostiju na Palić dolazi za vreme vikenda. U to vreme poveća se i promet u restoranima i kafićima pored obale jezera.

„Ovde u restoranu najviše se za vikend javljaju beogradski i novosadski gosti. Vikendi su i inače popunjeni, posebno kada je lepo vreme. Sada je hvala bogu i vreme prijatno i više ih je“ kaže Eržebet Žigmond, preduzetnica.

U turističkom smislu februar se smatra mrtvom sezonom. Ovoj privrednoj grani mnogo znače slobodni dani povodom Dana državnosti i sa njima povezani produženi vikend.

„Posećenost je oko 70 odsto. Otprilike polovina turista je smeštena na Paliću, druga polovina u Subotici. Očekujemo da će se oni zadržati tri – četiri dana na našoj destinaciji. Ono što je interesantno, ali i normalno je da su oko 80 odsto turista, a na Paliću preko 90 odsto turista su domaći gosti, jer je praznik na nivu Republike Srbije“ kaže Nenad Radulović saradnik Turističke organizacije.

U Subotici i Paliću trenutno je moguće obezbediti smeštaj za četiri hiljade osoba. Ponuda se kreće od luksuznih hotela do motela i restorana, sve do privatnog smeštaja. Svako može da pronađe odgovarajuću uslugu u skladu sa svojim potrebama i novčaniku.

Palić
turizam
hotel
turisti
restoran
velnes centar
Zoološki vrt Palić

Najnovije

15:36, Frissítve: 15:44

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 13:55

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.