Ugrás a tartalomra

Dr Balint Pastor: Od Španije mnogo možemo da učimo

2023.02.27
16:05
Forrás
Facebook
Poslanička grupa prijateljstva sa Španijom u Narodoj skupštini Republike Srbije sastala se danas sa Raulom Bartolomeom Molinom, ambasadorom Kraljevine Španije u Beogradu, i Đozep Marija de Sagara Anhelom, direktorom Instituta Servantes u Beogradu.

Dr Balint Pastor je 9 godina predsednik poslaničke grupe prijateljstva. Političar je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da u odnosima između naših zemalja nema otvorenih nerešenih pitanja. Prema njegovim rečima, od ove multietničke Španije mnogo možemo da učimo. Ta zemlja je izgradila skladan sistem, koji funkcioniše od usvajanja Ustava, od pre 45 godina. Razgovarali su o mogućnostima još konkretnije saradnje po pitanju privrede, nauke, umetnosti i politike – navodi se u postu Dr Balinta Pastora.

dr Balint Pastor
Španija

Najnovije

14:09, Frissítve: 10:59

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.