Ugrás a tartalomra

Uskoro novi poljoprivredni krediti

2023.03.03
14:51
2023.03.03
18:56
Forrás
Panon RTV
Na zboru građana održanom u Adorjanu, poljoprivrednici su dobili odgovore na mnoga aktuelna pitanja. Većina ih se interesovala za registraciju na e-Agrar sistem, ali bilo je reč i o očekivanim subvencijama.

Veliko je bilo interesovanje na zboru građana održanom u Domu omladine u Adorjanu. Poljoprivrednici su, između ostalog, od saradnika Saveza agrarnih udruženja Vojvodine mogli da dobiju odgovore vezana za pitanja prijavljivanja na sistem e-Agrar. Takođe, mogli su da dobiju informacije i da će za, kako se očekuje, nedelju dana pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu raspisati nove konkurse.

„Bilo da je reč o zalivnim sistemima, opremanju farmi, plasteničkoj proizvodnji, ili za pčelare, dakle biće objavljeni  svi oni konkursi na koje su poljoprivrednici navikli. Osim toga biće jedan dodatni raspis koji je zanimljiv pre svega za tov životinja, a to je kupovina priplodnih grla“ rekao je Robert Otot, zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

Atila Juhas, državni sekretar za poljoprivredu na skupu je rekao da je ova godina posebno značajna za proizvođače jer je e-Agrar novina, zbog koje među poljoprivrednicima ima mnogo pitanja.

„Zaključno sa današnjim danom registrovano je 155 hiljada. Ukoliko  pogledamo da ima 433 hiljade registrovanih gazdinstava, onda ima još gde da se razvija, da to polako-polako se pokrene, poljoprivrednici se priključuju i sve više njih se registruje i biće završeno do 1. aprila“ kaže Atila Juhas, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Srbije.

Državni sekretar je istakao da i ove godine poljoprivrednici mogu da računaju na subvencije koje raspisuje Ministarstvo, a konkursi će se pojaviti u aprilu.

konkurs
poljoprivreda

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.