Ugrás a tartalomra

Curenje gasa u Bečeju: Zabranjeno je upotreba bazena i prostorija Aktiv radija

2023.03.11
09:53
2023.03.11
16:18
Forrás
Pannon RTV
Na teritoriji otvorenih bazena proglašeno je vanredna situacija i postavljena je 24 časovno obezbeđenje – saopštili su zvaničnici.

Nekoliko dana nakon što je zbog curenja gasa otkrivenom na neaktivnom arteškom bunaru proglašena vanredna situacija u Donjem gradu u Bečeju, u petak je kod više od sto godina starog neaktivnog bunara u centru grada otkriveno kretanje vode i blago penjenje, pa kao i bušotinu u Donjem gradu, i ovaj bunar je neophodno da sanira specijalna jedinica Naftne industrije Srbije. Stručnjaci su ustanovili da se u vazduhu kod bunara nalazi metan.

Svetlana Vuletić, zamenica gradonačelnika, Bečej: Iz predostrožnosti i prisutnosti metana za koji se zna da je zapaljiv gas, odlučili smo da proglasimo vanrednu situaciju na području otvorenih bazena kako bismo obezbedili objekat. Zabranjeno je korišćenje bazena i Aktiv radija, a mi obezbeđujemo 24 časovno obezbeđenje kako bi sprečili to da neko slučajno ode tamo i zapali vatru, jer postoji opasnost od eksplozije. Zato smo i doneli ovu odluku, ali nema potrebe za panikom. Prema stručnjacima NIS-a postoji opasnost od požara u krugu od jednog metra od kanalizacionog poklopca, ali je iz predostrožnosti celo kupatilo zatvoreno. Građanima preporučujemo da ogradi sa strane termalnog bazena i sportskog centra banjskog kompleksa ne prilaze bliže od 3 metra.

curenje gasa
gasovodna mreža
Bečej
bazen
Aktiv radijo

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.