Ugrás a tartalomra

Besplatan skrining raka debelog creva u Opštini Kanjiža

2023.03.13
16:11
2023.03.13
17:58
Forrás
Pannon RTV
Tokom marta meseca u Opštini Kanjiža organizovan je besplatan skrining karcinoma debelog creva. Rak debelog creva je jedan od najčešćih malignih tumora, koji se jednako javlja i kod muškaraca i kod žena.

Pregled se posebno preporučuje osobama starijim od 40 godina. Analiza uzoraka traje samo nekoliko dana. U slučaju da je rezultat pozitivan, pacijenti se odmah upućuju u Dom zdravlja u Kanjiži, na dalja ispitivanja. Nadležni upućuju molbu svima da prilikom predaje uzoraka sa sobom obavezno ponesu zdravstvenu knjižicu.

Karolina Đolai, direktorka Doma zdravlja u Kanjiži: „Pacijent treba da odvoji samo dva minuta, kako bi doneo uzorak stolice, i to u Kanjiži 24. marta, u periodu od 9 do 12 časova, u sobu broj pet u staroj zgradi, a u Horgošu 31. marta, što je takođe petak, takođe mogu predati uzorak, između 9 i 11 časova. To uzimanje uzorka zapravo ne traje dugo, i ne mora da bude uzorak od tog dana, dakle možete da ga držite u frižideru dva dana. Važno je da ga donesete dobro upakovanog, u sterilnom stanju, u sterilnoj posudi.”

rak debelog creva
skrining
besplatan
Kanjiža
dom zdravlja

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.