Ugrás a tartalomra

U Kanjiži ukradene košnice

2023.03.15
13:29
2023.03.15
16:38
Forrás
Pannon RTV
Početkom prošle nedelje je od pčelara Zoltana Čubrila iz Kanjiže ukradeno dve košnice. Materijalna šteta je značajna, a okolnosti krađe upućuju na mogućnost da su počinitelji iz pčelarske branše.

Zoltan Čubrilo iz Kanjiže pčelarstvom se bavi već pet godina, neprestano usavršava svoje znanje oko košnica i povećava broj košnica. Prilikom jednog od prošlonedeljnih obilazaka svojih košnica, je ustanovio da nedostaju dve košnice.

Zoltan Čubrilo, pčelar, Kanjiža: „Provalili su u dvorište i isekli su ogradu i pod okriljem noći su ukrali košnice. Mislim da sam to odmah primetio, tako da sam već tokom sledećeg dana otkrio tragove provale, obavestio sam policiju, zapisnik je napravljen, zbog istrage ne mogu više o tome da otkrivam, dakle istraga je u toku u cilju hvatanja krivaca, koji su po mom mišljenju bili iz pčelarske branše."

Materijalna šteta je značajna, jer se u ovom slučaju vodi računa o više aspekata.

Zoltan Čubrilo, pčelar, Kanjiža: "Obično se vodi računa o tome koliko košta jedna košnica, koliko košta pčelinje društvo i oprema, koliko je meda izgubljeno, koliko je rada uloženo, mogućnost razmnožavanja, kao i eventualni gubitak subvencija, odnosno gubitak mogućnosti konkurisanja za iste. To predstavlja štetu od oko 1.000 evra za svaku košnicu.”

Inače, na teritoriji opštine su česte krađe pčelinjaka i košnica, ali se retko pronađu krivci.

košnica
Kanjiža

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.