Ugrás a tartalomra

Podrška lovaca za Dom zdravlja u Somboru i Kanjiži

2023.03.23
17:20
2023.03.23
17:27
Forrás
Panon RTV
Dečiji dispanzer u okviru Doma zdravlja u Kanjiži je postao bogatiji sa novom opremom zahvaljujući Društvu vojvođanskih mađarskih lovaca.

Zahvaljujući sredstvima, koja su krajem prošle godine prikupljena u Humanitarnom lovu, koji je organizovalo Društvo vojvođanskih mađarskih lovaca, sada su uspeli da tim sredstvima podrže ove ustanove u Kanjiži i Somboru.

Članovi Društva vojvođanskih mađarskih lovaca su danas posetili dečiji dispanzer Doma zdravlja u Kanjiži, koji je sada dobio podršku zahvaljujući ovom lovačkom društvu.

Čaba Boršoš, jedan od osnivača Društva vojvođanskih mađarskih lovaca: "U prošlom lovu je nekoliko kompanija i pojedinaca, koji čak ni nisu lovci, pomoglo u stvaranju ovog plemenitog cilja."

Pre tri godine je počela organizacija humanitarnog lova.

Lajoš Brindza, predsednik Društva vojvođanskih mađarskih lovaca: "Svaki put organizujemo ovaj humanitarni lov 27. decembra, poslednji je bio najuspešniji jer smo uspeli da prikupimo milion dinara."

U opštini skoro 4500 dece dolazi u dečiji dispanzer. Upravo nabavljena oprema će da doprinese kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti.

Karolina Đolai, direktorica, Dom zdravlja, Kanjiža: „Dobili smo stojeću vagu sa visinomerom, EKG uređaj koji zapravo koristimo sve vreme. Dobili smo frižider koji je predviđen za vakcine, te manje uređaje kao što su inhalator, stetoskop, set za uho-grlo-nos, kao i dva mala uređaja za merenje saturacije, odnosno merač za nivo kiseonika u krvi dece."

U primopredaji je učestvovao i državni sekretar u ministarstvu zdravlja dr Ferenc Vicko, koji je i sam jedan od osnivača Društva vojvođanskih mađarskih lovaca.

“U odnosu na prethodne dve prilike, kada smo organizovali humanitarni lov, uspeli smo da prikupimo dvostruko više novca, dakle oko milion dinara. To smo podelili u dva Doma zdravlja i tako smo uspeli da organizujemo dve donacije u odnosu na prošlu godinu. Želeo bih da kažem da smo ovde u Kanjiži opremili jednu dečiju ambulantu."

Zahvaljujući podršci, oprema u vrednosti od 400.000 dinara je predata u Kanjiži, dok su za dečiji dispanzer Doma zdravlja u Somboru, lovci uspeli da izdvoje 600.000 dinara.

lovac
dom zdravlja
Kanjiža
Sombor

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.