Ugrás a tartalomra

Vučić: Prava prijateljstva su dragocena jer su izuzetno retka, pogotovo u politici

2023.03.25
12:09
Forrás
Tanjug
Aleksandar Vučić je danas razgovarao sa Viktorom Orbanom.

Predsednik Srbije je u Beogradu primio mađarskog premijera, koji je bio u pratnji mađarskog ministra spoljnih poslova i trgovine Petera Sijarta. „Prijateljstva se dugo i pažljivo grade, učvršćuju se i jačaju u teškim vremenima, a ona prava su dragocena baš zato što su izuzetno retka, pogotovo u politici, a naročito u današnje vreme“, objavio je predsednik Srbije o ovom susretu na svom Instagram profilu.

Teme sastanka su, između ostalog, bile evropska integracija Srbije i Zapadnog Balkana, kontinuirani razvoj mađarsko-srpskih bilateralnih odnosa, kao i mogućnost stvaranja uslova za prekid vatre i održavanje mirovnih pregovora u rusko-ukrajinskom ratu.

O ovom susretu dvojice državnika je na svom nalogu na društvenim mrežama izvestio i mađarski premijer Viktor Orban, a prethodno je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto na svom fejsbuk profilu, napisao da će sesti za pregovarački sto i sa ministrom finansija Sinišom Malim.

Viktor Orban
Beograd

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.