Ugrás a tartalomra

Su-Gotika

2023.03.25
16:14
2023.03.25
16:59
Forrás
Panon RTV
U Dvorišnoj galeriji na subotičkom Korzou je otvorena izložba crteža subotičkih zgrada. Grafičar Ervin Kanjo radi i kao lokalni turistički vodič, pa su mu zgrade i detalji ulica uvek služili kao motivacija.

U prolazu svako može da svrati i pogleda najnoviju seriju slika Ervina Kanjoa u Dvorišnoj galeriji na Korzou u Subotici. Ovaj put tražio je stil koji povezuje građevine različitih proporcija i oblika. Tako je na izložbi Su-Gotika ovaj umetnik pribegao tehnici prikazivanja građevina u izduženom obliku, što je objektima dalo gotički karakter.

Ervin Kanjo, grafičar: „Građevine su moja stalna tema i inspiracija, ne mogu da pobegnem od toga. Do sada sam ih pokušavao nacrtati u nekom drugom obliku, ali sada sam se fokusirao na formu i crpeo samo inspiraciju iz građevina koje ionako svi vidimo, a koje su same po sebi jako vredne."

Prema rečima Reke Đurković, organizatorke izložbe, vizualni doživljaj prati ugodan osećaj doma pri pogledu na poznate zgrade.

"I meni se sviđa, to je takođe zanimljivo gledište, novo gledište, i dobro je što i u ovom obliku možemo da vidimo dobro poznate zgrade u Subotici."

Izložba se može pogledati do kraja aprila.

Subotica
izložba

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.