Ugrás a tartalomra

Od 1. maja struja poskupljuje za osam, a gas za 10 odsto

2023.03.28
13:01
2023.03.28
15:39
Forrás
Tanjug
Iz Ministartsva rudarstva i energetike su naveli da su se uprkos pritiscima izborili za najnižu moguću korekciju cena ovih energenata koja je deo aktuelnog stend-baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Agencija za energetiku Srbije ranije danas je dala saglasnost za povećanje cena ovih energenata, tako da će cena gasa sa porezom biti 4,55 dinara po kilovat satu, a cena struje 13,31 dinar.

U Ministarstvu ističu da će prosečan račun za električnu energiju biti uvećan za oko 250 dinara, kao i da će i posle najnovijeg povećanja koje će uslediti cene električne energije i gasa za domaćinstva u Srbiji i dalje ostati među najnižima u Evropi.

struja
gas
poskupljenje

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.