Ugrás a tartalomra

Novi javni konkurs za žensko preduzetništvo

2023.03.29
16:50
2023.03.29
16:59
Forrás
Pokrajinska Vlada
Ćurčić i Ivanišević najavili novi javni konkurs za žensko preduzetništvo u 2023. godini.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević održali su konferenciju za medije povodom raspisivanja Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2023. godini na teritoriji AP Vojvodine.

Pod ženskim preduzetništvom podrazumeva se preduzetnica koja lično upravlja poslovanjem ili privredno društvo čiji je vlasnik žena sa najmanje 51 odsto udela i u kojem je žena odgovorno lice za poslovanje i upravljanje, upisana u APR-u. Sredstva podrške ženskom preduzetništvu Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam opredelio je kao bitnom segmentu razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini.

Za tu namenu opredeljeno je ukupno 8,5 miliona dinara, od kojih je 2,5 miliona dinara za tekuće subvencije i šest miliona za kapitalne subvencije, a sredstva se odobravaju po principu refundacije, odnosno za ono što je kupljeno, isporučeno i isplaćeno u celosti u periodu od 24. marta 2022. godine do dana zaključenja Javnog konkursa.

Govoreći o samom konkursu, Ivanišević je dodao da je moguće konkurisati za nabavku mašina, opreme, računarske opreme, softvera, softverske licence, ili pak usluge.

Pod nabavkom mašina i opreme podrazumevaju se mašine i oprema koje su u funkciji izrade ili pripreme i dorade finalnog proizvoda ili pak pružanja usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje, odnosno pružanja usluge i operacija u domenu marketinga i trgovine. Nabavka računarske opreme obuhvata desktop ili prenosiv računar ili tablet i periferne uređaje koji su namenjeni isključivo za potrebe digitalizacije poslovanja, digitalne komunikacije, propagande i poslovanja na internetu i društvenim mrežama.

Pod nabavkom softvera, odnosno softverske licence, podrazumeva se nabavka profesionalnog, aplikativnog, softverskog paketa i alata u funkciji proizvodnog procesa i za potrebe pružanja usluga.

Sa druge strane, usluge podrazumevaju aktivnosti koje privredni subjekt nije u mogućnosti samostalno da sprovede, poput izrade veb-sajta, plana promocije, marketing i biznis plana, digitalnog marketinga i drugo.

Iznos odobrenih sredstava može biti najmanje 50.000 dinara, dok se najviši iznos utvrđuje shodno predmetu nabavke i to za mašine i opremu do 250.000 dinara, za računarsku opremu do 120.000 dinara, za nabavku softvera i za uslugu do 150.000 dinara.

Rok za podnošenje prijava je 18. april 2023. godine.

žensko preduzetništvo
konkurs
pokrajinska vlada
Branko Ćurčić
Nenad Ivanišević

Slične vesti

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.