Ugrás a tartalomra

Čekanje na granici koje opet izaziva nervozu

2023.04.07
13:36
Forrás
Panon RTV
Već u pre podnevnim časovima, na graničnom prelazima između Srbije i Mađarske, nastale su gužve i čekanje od nekoliko sati.

Već u pre podnevnim časovima, na graničnom prelazima između Srbije i Mađarske, u pravcu prema Srbiji, nastale su velike gužve i čekanja od nekoliko sati, pošto su gastarbajteri koji rade u zemljama Zapadne Evrope krenuli svojim kućama za praznike.

Trenutno se najviše čeka na prelazu Horgoš-Reske 2, i to više od 3 sata. Vreme čekanja iznosi više od 2 sata na prelazu Horgoš-Reske na autoputu, 2 sata na graničnom prelazu Bački Vinogradi - Ašothalom, sat i po na prelazu Đala-Tisasiget i nešto više od 1 sata na graničnom prelazu Rabe-Kibekhaza. Na prelazu Kelebija-Tompa trenutno se čeka 40 minuta, dok na ostalim prelazima nema gužve.

Kao što je poznato, zbog pojačanog saobraćaja tokom praznika, prelaz Bajmok-Bačalmaš do 17. aprila radi od 7 sati do ponoći, a prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom, od 7 do 22 časa.

granica
Horgoš
Reske

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.