Ugrás a tartalomra

Pištolj za biopsiju donacija Opštoj bolnici u Senti

2023.04.18
16:17
2023.04.18
17:19
Forrás
Panon RTV
Opšta bolnica u Senti postala je bogatija za pištolj za biopsiju koji je donacija lokalne žitomlinske kuće „Žitopromet“. Uređaj se upotrebljava za ranu dijagnostiku raka dojke i prostate.

Senćanski „Žitopromet“ redovno donira drugim firmama i ustanovama jer njihovo rukovodstvo važnom smatra društvenu odgovornost – naglasila je Eva Vučurović, generalni direktor: „Vrednost donacije je 186 hiljada dinara. Osim toga za bolničku kuhinju poklonili smo pakete testenina i brašna u vrednosti od 250 hiljada dinara.“

Pištolj za biopsiju koristiće se na odeljenju hirurgije Opšte bolnice u Senti – naglasila je dr Beata Čaki. Direktorica ustanove kaže da je ova donacija dobro došla jer je stari uređaj istrošen, a novi će doprineti efikasnijoj preventivi, za šta stanovništvo dobija pozive u kontinuitetu: „Zamolila bih dame, žene, koje su dobile pozive da se odazovu u što većem broju. Prvo treba da odu na mamografiju, dakle pozivaju se u određenoj starosnoj dobi i kada dođu na mamografiju, ukoliko se ukaže potreba, ako ima neka promena, onda se po potrebi radi i ultrazvuk, a sa ovim pištoljem za biopsiju može se uzeti i uzorak iz tkiva dojke.“

Direktorica je naglasila: sa novim uređajem ostvaruje se sigurnija dijagnostika bolesti. Što se tiče donacije brašna i testenine, ona je već uskladištena u kuhinji bolnice.

biopsija
opšta bolnica
Senta
donacija

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.