Ugrás a tartalomra

Otkazan protest poljoprivrednika, ali neće odustati od svojih zahteva

2023.05.12
12:25
Forrás
Pannon RTV
Već godinama nije zabeležen takav trend smanjenja stočnog fonda kao 2022. godine.

Poljoprivrednici danas ipak ne protestvuju u Beogradu. Ranije je najavljeno da će, ukoliko se ne ispune zahtevi, stočari i proizvođači mleka stupiti u protest ispred zgrade Predsedništva. Poljoprivrednici i predstavnici Vlade su u četvrtak pregovarali četiri sata, pri čemu im je obećana korekcija cena - rekao je Ervin Kobrehel, predsednik Udruženja poljoprivrednika Senta u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija.

Poljoprivrednici traže, između ostalog, da otkupna cena mleka bude najmanje 78 dinara bez PDV-a, da subvencija po hektaru bude 35 hiljada dinara, a premija za mleko 20 dinara, te da se povećaju subvencije za krave muzare i gorivo, a da se naknada za odvodnjavanje ukine. Trenutno je najveći problem kretanje cene mleka, te činjenica da neki otkupljivači neće da otkupe mleko navodeći kao razlog prisutnost aflatoksina - naglasio je predsednik Udruženja poljoprivrednika. Ervin Kobrehel je rekao da godinama nije zabeležen takav trend smanjenja stočnog fonda kao u 2022. godini.

protest poljoprivrednika
stočarstvo

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.