Ugrás a tartalomra

Dojave o bombama u školama u više gradova

2023.05.23
12:45
2023.05.23
16:40
Forrás
RTS
Škole u više gradova u Srbiji dobile su jutros dojave u bombama. Nakon kontradiverzionog pregleda utvrđeno je da je reč o lažnim dojavama u školama u Novom Sadu, Nišu, Čačku i Gornjem Milanovcu.

Desetak škola u Novom Sadu dobilo je u jutros dojave o postavljenim bombama u svojim objektima.

Ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova odmah su izašle na teren, škole se evakuisane, a obavljena je i kontradiverziona provera objekata.

Obavljeni su pregledi u 16 objekata, pošto neke škole imaju i više zgrada, utvrđeno je da su dojave bile lažne, kažu iz novosadske policije.

Dojave o bombama stigle su i u Ekonomsku školu i Hemijsko-tehnološku školu u Kruševcu, javlja dopisnica RTS-a.

I u dve osnovne škole u Gornjem Milanovcu, kao i u školama u Pranjanima i Takovu bilo je prijava da su bombe u školi.

Urađeni su kontradiverzioni pregledi i utvrđeno da su lažne dojave.

Policijskoj upravi u Čačku prijavljeno je da je na mejl adrese Mašinske i Medicinske škole stigao dojava o bombi.

Odmah po prijavi policija je izašla na teren urađeni su kontradiverzioni pregledi. Utvrđeno je da se radi o lažnim dojavama.

Dve srednje škole u Nišu dobile su jutros mejlom dojave o postavljenim bombama. Reč je ETŠ "Nikola Tesla" i Prehrambeno- hemijskoj školi.

Kontradiverzioni timovi policije u Nišu uradile su proveru obe škole i ustanovljeno je da su dojave bile lažne, potvrdili su za RTS direktori škola.

U obe škole učenici počeli su prepodnevnu nastavu od 10 sati.

Na 10 lokacija u Kragujevcu jutros su stigle dojave da su postavljene bombe i to u osam osnovnih škola, Drugoj kragujevačkoj gimnaziji i na Ekonomskom fakultetu. Objekti su odmah evakuisani i u toku su kontradiverzioni pregledi.

Druga kragujevačka gimnazija i Ekonomski fakultet u Kragujevcu dobili su jutros oko 7:30 sati dojavu da su postavljene bombe u njihovim objektima.

To upozorenje su dobile i kragujevačke osnovne škole "Miloje Simović", "Đura Jakšić", "Jovan Popović", "Sveti Sava", "Moma Stanojlović", "Mirko Jovanović", "21. oktobar" i "Dragiša Luković Španac".

Policija je evakuisala te objekte i u toku su kontradiverzioni pregledi, potvrđeno je RTS-u u Policijskoj upravi u Kragujevcu.

bomba
dojava
škola

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.