Ugrás a tartalomra

Varhelji nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste: Osnivanje ZSO je preduslov za normalizaciju

2023.05.26
13:23
Forrás
Tanjug
Na Tviteru je naveo da se sastao sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem u Severnoj Mitrovici i da su razgovarali o podršci Evropske unije regionu.

Osnivanje Zajednice srpskih opština predstavlja preduslov za normalizaciju i napredak Prištine na putu ka Evropskoj uniji, poručio je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji posle sastanka sa predstavncima Srpske liste (SL).

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić saopštio je da su predstavnici SL kao glavnu poruku danas preneli Varheljiju da su hitno formiranje ZSO, povlačenje specijalnih jedinica i prestanak institucionalne represije preduslovi za stabilan suživot svih zajednica na KiM.

Oliver Varhelji
ZSO

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.