Ugrás a tartalomra

Fudbaleri TSC-a dočekuju Vojvodinu

2023.05.26
17:40
2023.05.26
17:56
Forrás
Pannon RTV
Fudbaleri iz Bačke Topole u poslednjem kolu Superlige Srbije dočekuju Vojvodinu iz Novog Sada. Domaćinima je za drugo mesto dovoljan i remi.

Fudbaleri TSC-a se laganim treninzima pripremaju za utakmicu protiv Vojvodine. U igri je drugo mesto u prvenstvu, ali uprkos tome nema ni traga od napetosti. Vodi se velika borba između TSC-a iz Bačke Topole i Čukaričkog za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ako ekipa iz Bačke Topole u poslednjem kolu osvoji barem bod protiv Vojvodine, onda je bez obzira na rezultat Čukaričkog osigurno drugo mesto i učešće u kvalifikacijama najvažnijeg klubskog takmičenja evropskog ranga. Ekipa je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope osigurala već u prošlom kolu, kada je sa 4:1 svladala ekipu Novog Pazara.

Sabolč Palađi, generalni direktor TSC-a, je naglasio: „Već u slučaju naše prethodne utakmice, kada smo saznali da ćemo sigurno biti drugi ili treći, dakle da ne možemo pasti na niže mesto na tabeli, gledali smo da izbegnemo utakmicu u grupi, tada smo malo odahnuli a mislim da je to i protiv Novog Pazara dalo motiv. Drago mi je da smo dogurali ovako daleko."

TSC očekuje jednu tesnu i tešku utakmicu protiv Vojvodine, ali cilj je, naravno, pobeda. Prema rečima Sabolča Palađija, generalnog direktora TSC-a, sa nestrpljenjem očekuju odlučujuću utakmicu, jer sa ovom utakmicom mogu ostaviti dubok trag u fudbalskoj istoriji Bačke Topole i Srbije.

"Mislim da ako pogledate lica igrača, mislim da se na svačijem licu ogleda želja i žar, kao i da imaju taj motiv, da ako im je drugo mesto na dohvat ruke, da će apsolutno iskoristi priliku. Drago mi je zbog toga, atmosfera je jako dobra što se priprema tiče, pripremamo se kao i za ostale utakmice.”

TSC je trenutno sa osvojena 74 boda na drugom mestu na tabeli, direktni rival, Čukarički, se nalazi na trećem mestu sa ostvarena 72 boda. Odlučujuća utakmica TSC-Vojvodina počinje u nedelju u 17 časova.

fudbal
Sabolč Palađi

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.