Ugrás a tartalomra

U Senti obnovljen Klub mama i beba

2023.05.28
09:47
2023.05.28
16:29
Forrás
Pannon RTV
U potpunosti je obnovljen Klub mama i beba koji sada u okruženju prilagođenom bebama dočekuje sve kojima su pomoć i saveti potrebni u periodu trudnoće i dojenja.

U subotu je otvoren Klub koji je svoj sadašnji moderan izgled dobio zahvaljujući međusobnoj saradnji u zajednici. 

Noemi Kiš je majka troje dece, a pre rođenja prvog deteta priključila se društvenom prostoru koji je nudio nedostajuće obuke i organizovao programe.

„Zaista, od prvih predavanja učestvujem u radu Kluba, koji je bio veoma koristan, jer do sada u gradu nije postojala priprema za porođaj, za dojenje, ovde smo prvi put čuli za dojenje po potrebi. Ovde je bilo saveta o periodu laktacije, o nošenju bebe, ovde smo se bavili sa nevernovatno mnogo aktivnosti. Ovo je popunilo ogromnu prazninu koja je postojala ovde u Senti i okolnim naseljima.“

Od osnivanja organizacije između ostalog ostvareno je 600 različitih programa na kojima je bilo preko 20 hiljada učesnika. I na društvenoj mreži preko 22 hiljade članova prati njihov rad.

„Obnova je trajala godinu i po dana tokom kojih se odvijala neverovatna saradnja. Privrednici, preduzeća, udruženja, agencije, privatna lica i porodice su se zauzeli za ovo i nesebično pomogli. Danas ne otvaramo samo jednu prostoriju, već jedan potencijal za porodice, da se ovde povežu, da steknu lepe uspomene i da steknu trajne zajedničke doživljaje. Nadam se da će ova prostorija biti mesto bezbrojnih srećnih trenutaka, susreta ispunjenih ljubavi, radosnih praznika i značajnih društvenih dešavanja“ kaže Edina Tomić, predsednica Kluba mama i beba u Senti.

Senta ima veliki broj nevladinih organizacija, bogat je život ovih društvenih organizacija, čemu se veoma radujemo. Takav je i Klub mama i beba koji ovde u Senti, isto kao i u okolini, obavlja neophodne aktivnosti i naša je obaveza da ih podržimo – izjavio je tokom svečanog otvaranja Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

„Ni jedna nevladina organizacije ne bavi se intezivno temama zasnivanja porodice, iščekivanjem deteta, problemima u vaspitanju deteta i vidimo da je sve više problema i da je potrebna jedna ovakva nevladina organizacija koja se bavi ovakvim problemima i može u tome da pomogne porodici.“

Među programe koje organizuje Klub mama i beba spada i BebaExpo koji iz godine u godinu postaje sve popularniji, osim toga ovo je mesto gde se održava mnogo edukativnih predavanja i priprema trudnica.

Senta
Klub mama i beba
obnova
Rudolf Cegledi
Edina Tomić
BebaExpo

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.