Ugrás a tartalomra

Obaveštenje žeteocima u Opštini Kanjiža

2023.06.01
11:09
Forrás
Saopštenje
Kao svake godine, i ove će se morati izvršiti tehnički pregled u pogledu protivpožarne zaštite svih kombajna i traktora, koji vrše prevoz semena i slame kao i presovanje.

Pregled će se vršiti od strane komisije za pregled poljoprivrednih mašina Opštinskog Vatrogasnog Saveza Kanjiže u svakom naselju po sledećem rasporedu:

Dana 5. juna, u ponedeljak, pregled počinje u Dolinama od 8.00, kod sabirne stanice mleka, te se nastavlja u Oromu od 9.00 na Vašarištu, u 10.00 kod zabavišta i u 11.00 na Velebitskom putu, ispred kuće Meljkutijevih.

Dana 6. juna, u utorak pregled počinje u Totovom Selu, ispred Doma kulture sa početkom u 8.00, te se nastavlja na Velebitu od 10.00 časova, na trgu ispred mesne zadruge.

Dana 7. juna, u sredu pregled će se vršiti u Trešnjevcu, ujutru od 8.00, kod tovarišta stoke, te se u 9.30 nastavlja na pijačnom trgu.

Dana 8. juna, u četvrtak pregled će se vršiti u Kanjiži, na vašarištu od 8.00, a nastaviće se u Adorjanu sa početkom u 10.00 časova, na tovarištu paprike, pored NIS Naftagas.

Dana 9. juna, u petak, pregled će se vršiti u Martonošu, od 8.00 kod fudbalskog stadiona.

Dana 12. juna, u ponedeljkak pregled počinje u Malim Pijacama, kod vašarišta, sa početkom u 8.00, te se nastavlja kod silosa od 9.00 časova.

Dana 13. juna, u utorak pregled će se vršiti u Horgošu, ujutru od 8.00 u dvorištu Mesne zajednice Horgoš.

Dana 14. i 15. juna, u sredu i u četvrtak komisija će obići vlasnike polj. mašina koji se opravdano nisu odazvali u gore navedenim terminima i mestima.

Vlasnik koji mehanizaciju ne može dovesti na gore navedena mesta, treba da to javi na datom mestu ili na telefon Komisije za pregled poljoprivrednih mašina 063/544--996, od 8.00 do 14.00 časova.

Da bi se na pregledu udovoljilo zahtevima, pored drugih propisa obavezno je imati na svakom kombajnu: baždareni aparat za gašenje požara od 9 kilograma, ašov, lopatu, razbijač varnica i kutiju prve pomoći, a kod traktora: baždareni aparat za gašenje požara od 2 ili 3 kilograma i razbijač varnica. Pored toga, akumulatori i drugi električni vodovi moraju biti obloženi izolacionom materijalom.

Baždarenje aparata se organizovano vrši u Kanjiži u vatrogasnom domu svakog radnog dana od 7.00 do 14.00 časova.

Iznos tarife pregleda: 2200,00 dinara za kombajne i 1200,00 dinara za traktore, koji se plaća na licu mesta.

Ove godine se može očekivati žestoka pojava protivpožarnih inspektora i na putevima i na njivama. Kazne su visoke, ako nađu neispitivanu mehanizaciju.

Kanjiža
poljoprivreda

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.