Ugrás a tartalomra

Ministar Vučević razgovarao sa ministrima odbrane Mađarske i Italije o situaciji na Kosmetu

2023.06.01
12:09
Forrás
Tanjug
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao je u utorak telefonom sa ministrom odbrane Mađarske Krištofom Šalajem Bobrovničkim, dok je danas, takođe u telefonskom razgovoru, sa italijanskim kolegom Gvidom Krozetom.

Ministri su razmenili mišljenje u vezi sa aktuelnom bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji. Ministar Vučević je ministrima Bobrovničkom i Krozetu preneo opredeljenje Srbije za očuvanjem mira i stabilnosti u regionu i podvukao da nasilje nad Srbima, koje sprovode privremene institucije samouprave u Prištini, mora biti što pre zaustavljeno, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je ponovio stav predsednika Republike Aleksandra Vučića iznesen na sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinte da je uslov za očuvanje mira u našoj južnoj pokrajini hitno povlačenje lažnih gradonačelnika iz opština na severu Kosova i Metohije kao i specijalnih snaga takozvane kosovske policije

Miloš Vučević
Mađarska
Kosovo

Najnovije

14:09, Frissítve: 16:09

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.