Ugrás a tartalomra

Škole obezbeđuju produženi boravak do 20. juna, moguće popravljanje ocena

2023.06.02
13:11
2023.06.02
16:15
Forrás
Pannon RTV
Sasvim je izvesno da će školska godina u osnovnim i srednjim školama u Srbiji biti završena 6. juna - potvrdio je našoj medijskoj kući Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Produženi boravak za decu će biti organizovan u školama do 20. juna, tako da roditelji koji ne mogu da pronađu drugi način za čuvanje dece i dalje mogu svoju decu odvesti u školu. Vaspitno-obrazovne ustanove nakon 6. juna će organizovati aktivnosti za decu prema programu koji propisuje ministarstvo. Sakalaš je naglasio da skraćenje školske godine ne utiče na malu maturu i prijemne ispite.

Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje: „Vlada Srbije je donela odluku, prema kojoj je Ministarstvo prosvete obavestilo škole da se školska godina završava 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u republici, to se naravno odnosi i na osnovne i srednje škole koje rade u pokrajini. To praktično znači da su profesori dužni da do sledećeg ponedeljka zaključe ocene, takoreći da učine predlog zaključne ocene učenika iz pojedinih predmeta. Ocene će zapravo biti zaključene dve nedelje ranije, ali Ministarstvo je ostavilo mogućnost učenicima da, ukoliko to žele, mogu da te ocene poprave do 20. juna."

škola
Žolt Sakalaš

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.