Ugrás a tartalomra

Saradnja i komunikacija – ključ efikasnog vaspitno-obrazovnog rada

2023.08.24
12:33
2023.08.24
16:53
Forrás
Pannon RTV
Sa ovim naslovom je organizovana obuka u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži. Događaju je prisustvovalo 19 prosvetnih radnika.

Krajem leta Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Kanjiži ponovo je bio popunjen prosvetnim radnicima iz Vojvodine. Cilj ove obuke je bio da se poboljša komunikacija između prosvetnih radnika, i da se obezbedi efikasnija saradnja.

Tatjana Varju Potrebić, učiteljica, Kanjiža: „Postoji potreba za sticanjem znanja i iskustva, koja se mogu svrstati u rubriku pod nazivom saradnja sa drugim institucijama, kao i komunikacija unutar jednog odeljenja, unutar škole, u okviru vrtića, a važna je i komunikacija. prema javnosti.”

Obuka se neprekidno ažurira u skladu sa društvenim promenama.

Kristina Telek, psiholog, Kanjiža: „Kovid od pre nekoliko godina doneo je veliki lom i promenu u naše živote, što je dodatno otežalo saradnju i komunikaciju, kako unutar, tako i između institucija. Sama obuka pokušava da pruži rešenja za te različite promene, da otvori mogućnosti i nove pravce, tako da prosvetni radnik može lako da se snađe i osmisli svoj svakodnevni rad.”

Među prosvetnim radnicima postoji veliko interesovanje za stručno usavršavanje.

Aniko Jeras, direktorka Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Kanjiža: „Ove obuke su od ključnog značaja, jer stvaraju priliku zainteresovanim vaspitačima, učiteljima i stručnim nastavnicima, da razvijaju svoje profesionalne kompetencije, da njihovo znanje bude konkurentno, i da prepoznaju sve mogućnosti koje se pružaju u našoj sredini i da ih primene u vaspitno-obrazovnom radu.”

Prosvetne radnike i narednih dana očekuju brojne obuke, između ostalih obuke o digitalnom svetu, ali će biti održana i tribina vezana za ekološku svest.

saradnja
komunikacija
pedagog
Kanjiža
Aniko Jeras

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.