Ugrás a tartalomra

Skup u Kanjiži posvećen svesti o životnoj sredini

2023.08.29
12:05
2023.08.29
17:07
Forrás
Pannon RTV
Stručna tribina posvećena svesti o životnoj sredini organizovana je u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža.

Ova ustanova je prvi put imala priliku da organizuje stručni skup, naime upravo sada je završen proces akreditiranja. Uz učešće renomiranih predavača, prosvetni radnici su iz prve ruke dobili nova saznanja o ekološki svesnom obrazovanju, njegovim trendovima, ljudskim aspektima selektivnog sakupljanja otpada i globalnim ekološkim problemima potrošačkog društva. U samoj stručnoj obuci učestvovalo je 28 prosvetnih radnika iz Kanjiže i okolnih mesta.

Aniko Jeras, vršilac dužnosti, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Kanjiža: „To će u velikoj meri pomoći pedagozima u tome da im posao bude lakši, odnosno kako bi samu svest o životnoj sredini mogli svakog dana da unesu u rad sa decom. Uostalom, od ključnog je značaja da se ova tema ekološke svesti i održivosti razvoja počne obrađivati sa decom već u najranijem uzrastu, zatim da se nastavi u vrtićima i u osnovnoj školi, a da naravno bude prisutna i u srednjoj školi. Promene koje utiču na naše okruženje utiču ne samo na nas, već i na buduće generacije, tako da imamo zajedničku odgovornost.”

Kanjiža
životna sredina
Aniko Jeras

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.