Ugrás a tartalomra

Vojvodina raspolaže sa 6,2 milijarde dinara više

2023.08.29
15:13
2023.08.29
16:14
Forrás
Pannon RTV
Izvršen je rebalans pokrajinskog budžeta, pa Vojvodina sada raspolaže sa 6,2 milijarde dinara više. To je bila jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda, koju su poslanici i usvojili.

Posle drugog rebalansa budžeta, ovogodišnji pokrajinski budžet iznosi blizu 123 milijarde dinara. Poslanička grupa Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini AP Vojvodine podržala je tačke dnevnog reda, jer značajna suma ide za obrazovanje, zdravstvo i poljoprivredu.

Ana-Marija Pinter, pokrajinska poslanica, SVM: „Svakako bih želela da istaknem ulaganja u poljoprivredu, odnosno Sekretarijat, jer je poljoprivredna proizvodnja tipična za Vojvodinu. Doći će do povećanja sredstava predviđenih za navodnjavanje, kao i povećanja sredstava za uklanjanje divljih deponija.”

Srpska radikalna stranka nije podržala rebalans budžeta. Prema njihovim rečima, Pokrajina novac troši na promašene programe. Zbog inflacije i visokih cena rebalans budžeta ne odražava realnost - rekao je Đurađ Jakšić, poslanik te stranke.

„Taj drastičan skok cena i sa druge strane inflacija, jednostavno guta pokrajinski budžet. Ukupan budžet i budžeti Sekretarijata jesu nominalno veći, ali je i te kako opala kupovna moć, zbog drastičnog skoka cena, tako da je opala i mogućnost da se više posla uradi za nominalno veći novac.”

Inače, nakon ovog rebalansa može da se ostvari i poboljšanje zemljišta na područjima koja su doživela štetu od nevremena. Prema mišljenju vladajuće većine, rebalansom budžeta budžet svih Sekretarijata postao je veći.

Nenad Borović, pokrajinski poslanik, Srpska napredna stranke: „Jedan od najvećih prioriteta su svakako kapitalna ulaganja. 45 milijardi i 500 miliona dinara se planira na toj poziciji, što je za 4 milijarde i 400 miliona dinara više nego što je bilo kod prvog rebalansa. Dakle, na odnosu ova dva meseca, kapitalna ulaganja se povećavaju za 4 milijarde. Nema lokalne samouprave i nema Sekretarijata gde sredstva nisu povećana, u odnosu na ove odluke koje su bile.”

Kako je istaknuto na sednici Skupštine AP Vojvodine, zahvaljujući izmenama budžeta više sredstava će biti obezbeđeno i pojedinim lokalnim samoupravama.

Vojvodina
budžet
pokrajinska skupština

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.