Ugrás a tartalomra

Stipendije za studente iz opštine Kanjiža

2023.11.06
13:30
2023.11.06
17:01
Forrás
Pannon RTV
Rok za prijavu je 14. novembar.

Lokalna samouprava opštine Kanjiža objavila je konkurs za stipendiranje studenata za školsku 2023/2024.godinu. Visina stipendije se kreće oko 12 hiljada dinara, a istu će studenti dobijati na mesečnom nivou, iz budžeta opštine Kanjiža. Više informacija zainteresovani mogu dobiti u Gradskoj kući, u kancelariji broj 2.

Agneš Baganj, članica Opštinskog veća Kanjiže zadužena za obrazovanje i omladinu: „Uslov je da osoba studira neko od deficitarna zanimanja: nastavnik matematike i mađarskog jezika, defektolog, nastavnik hemije, pedagog, socijalni radnik, turizmolog, pravnik, doktor opšte medicine, bibliotekar, ali tražimo i mašinske inženjere, arhitekte, inženjere mehatronike i inženjere poljoprivrede. Osim toga, ako bude još mesta, možemo da stipendiramo i studente koji završavaju neke druge struke koje su deficitarne. Uslov za dobijanje stipendije je da student ima prebivalište na teritoriji opštine Kanjiža, to mora da dokaže odštampanom ličnom kartom, a takođe mora da dokaže i da je upisao studije u ovoj akademskoj godini i da studira na teritoriji naše zemlje.”

stipendija
Kanjiža
Agneš Baganj

Slične vesti

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.