Ugrás a tartalomra

Mikulaši u poseti Lurko kući u Hajdukovu

2023.12.05
18:39
2023.12.05
19:02
Forrás
Pannon RTV
Članovi Vojvođanskog moto kluba „Old Bikers“ ponovo su doneli poklone malim štićenicima Lurko kuće u Hajdukovu. Ove godine božićne paketiće dočekala su 23 deteta, a mališani svake godine sa nestrpljenjem čekaju dolazak Mikulaša.

Članovi Vojvođanskog moto kluba „Old Bikers“ stigli su u Lurko kuću. Deca svake godine sa nestrpljenjem dočekuju motoriste nežnog srca. Ove godine za njih su pripremili recitacije i medenjake.

„Zato smo čekali Mikulaše jer su doneli poklone. I sad je vreme praznika“ kaže Roland Sabo.

Članovi Vojvođanskog moto kluba „Old Bikers“ već 13 godina zaredom početkom decembra posećuju Lurko kuću. Ove godine stigli su sa poklonima u vidu garderobe, slatkiša i jednom školskom torbom, koju će na proleće doiti ono dete koje bude najuspešnije u školi.

„Ideja nam je da pomognemo najboljoj deci. Onda je stigla vest da Lurko kuću ne dotira država, već da funkcioniše od donacija, tako smo i mi stali u red jer želimo da im bar Božić i Uskrs učinimo lepšim“ kaže Đula Fićor, predsednik Vojvođanskog moto kluba „Old Bikers“.

Lurko kuća pruža pomoć deci čije porodice žive u teškoj materijalnoj situaciji. U ustanovi koja funkcioniše kao dnevni boravak, vaspitači pomažu deci da savladaju gradivo.

„Deca ovamo dolaze pre škole, odnosno posle škole. Oni koji dolaze pre škole, sa njima doručkujemo, učimo, dobijaju ručak i nosim ih u školu. Oni koji su pre podne u školi, oni ovamo dolaze na ručak. Nakon toga je učenje, užina, i vodim ih nazad kući“ kaže Eržebet Kadar, rukovodilac Lurko kuće u Hajdukovu.

Motoristi će ponovo doći u posetu Lurko kući za Uskrs.

Mikulaš
Lurko kuća
Hajdukovo

Slične vesti

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.