Ugrás a tartalomra

Očekuju se gužve na ulasku u Srbiju

2024.02.18
15:29
2024.02.18
16:01
Forrás
Pannon RTV
U prepodnevnim časovima još nisu bile duge kolone vozila na graničnim prelazima Horgoš – Reske na autoputu, kao ni na Horgoš 2 – Reske 2 prelazu, ali se u večernjim časovima može pojačati saobraćaj posebno na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske.

Preko dana nije bilo većih gužvi na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske. Međutim, ove sedmice dugo čekanje na granici mnogima je zadalo glavobolju.

Nakon produženog vikenda u Srbiji i velikih gužvi, u nedelju pre podne mirno je bila na granicama Srbije. Na prelazu Horgoš – Reske čekalo je tek nekoliko vozila, tako da su za desetak minuta prelazila srpsku granicu. Slična situacija je bila i sa onima koji su iz Mađarske ulazili u Srbiju. Prema rečima putnika u tranzitu, za prelazak granice trebalo je svega 30 minuta.

„Koliko često dolazite u Srbiju i kojem graničnom prelazu dajete prednost?“ pitali smo Dominik Saboa.

- Obično dolazimo svakih mesec i po, do dva meseca i uglavnom preko graničnog prelaza Reske na autoputu ili na magistralnom putu.

- U tom periodu na kakve gužve nailazite? Koliko je potrebno da pređete?

- U proseku je obično sat vremena, ali najčešće prema nazad, ovamo kada dolazimo obično nema guvži. Bar je to naše iskustvo.“

Potpuno mirno bilo je i na graničnom prelazu Horgoš 2 – Reske 2. Prema rečima carinika tokom prepodneva bilo je manjih gužvi, ali većim delom prelazak se odvijao bez problema.

Granični prelaz Horgoš 2 – Reske 2 na magistralnom putu i dalje je otvoren dvadeset i četiri sata.

Može se očekivati da oni koji dođu na granicu u večernjim časovima naiđu na veću gužvu, ali i tada se ozbiljniji redovi očekuju na ulasku u Srbiju iz pravca Mađarske. 

gužva
Srbija
granica
prelaz
Reske
Horgoš
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.