Ugrás a tartalomra

Dan ružičastih majica

2024.02.28
16:01
2024.02.28
16:50
Forrás
Pannon RTV
U osnovnoj školi „Jovan Mikić“ u Subotici obeležen je međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Dan ružičastih majica održava se svake godine poslednje srede u februaru.

Nastupom školskog hora u subotičkoj osnovnoj školi „Jovan Mikić“ započelo je obeležavanje međunarodnog Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Tim povodom obrazovna ustanova raspisala je konkurs „Slušajmo ušima, gledajmo očima, srcem osetimo drugog!“ 

Hana Halaši iz sedmog razreda prihvatila je da vodi program: „Tema je bila „Čujem te, vidim, osetim te“. Na to su škole slale recimo crteže, plakate ili kratke filmove.“

Tiana Šebek Čaki nije nastupila ali je rado na ovaj dan obukla ružičastu majicu.

„Mislim da je jako važno da ne povređujemo jedni druge.“

Cilj škole je da učini najviše moguće u smislu sprečavanja vršnjačkog nasilja – rekla je Marija Milodanović. Direktorica osnovne škole „Jovan Mikić“ naglasila je da je Dan ružičastih majica samo jedna od brojnih aktivnosti.

„Na ovaj dan, što je još važnije, podsećamo decu na to da je važno da budu empatični, da razumeju osobe oko sebe, i da međusobne konflikte empatično rešavaju, sa razumevanjem i racionalno, bez upotrebe bilo kakve sile, bilo da je u vidu fizičke, psihičke, ili bilo kom drugom obliku.“

Na poziv su se javile osnovne škole sa teritorije grada Subotice. Na proglašenju rezultata najboljima su podeljene nagrade i pokloni.

Dan ružičastih majica
Osnovna škola „Jovan Mikić”
Subotica
borba protiv vršnjačkog nasilja

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.