Ugrás a tartalomra

Brnabić: Pripremam se za novu ulogu, gradiću jače odnose sa evroparlamentarcima

2024.03.07
16:26
2024.03.07
16:31
Forrás
Tanjug
Ona je napomenula i da se ne Srbija i EU ne slažu po svim pitanjima, ali da oni poštuju naše stavove.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Bukureštu, gde učestvuje na Kongresu Evropske narodne partije (EPP), da se priprema za novu funkciju u srpskom parlamentu i poručila da će graditi još jače odnose sa evropskim parlamentarcima.

"Već se pripremam za novu ulogu u parlamentu - da gradim jače i čvršće mostove sa parlamentacima širom Evrope iz zemalja EU", rekla je Brnabić.

Premijerka je izjavila da Srbija nije izolovana i da je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću izgradila međunarodni kredibilitet i da se na nju računa kao na pouzdanog partnera.

"Moguće da se to čini opoziciji, ali teško da mogu, a da ne vređaju inteligenciju svih građana Republike Srbije, da pričaju da je to stav javnosti i da je to sasvim očigledno nešto sasvim suprotno - da mi imamo dobre odnose, da Srbija nije izolovana, da je daleko od toga i da ljudi računaju na Srbiju kao kredibilnog i pouzdanog partnera", istakla je Brnabić na pitanje novinara da li se osetila izolovanom prilikom susreta sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen zato što opozicija tvrdi da je EU hoće da izoluje  Srbiju.

Ona je napomenula i da se ne Srbija i EU ne slažu po svim pitanjima, ali da oni poštuju naše stavove.

"To je zato što je predsednik Vučić u politiku Srbije prema spoljnim partnerima uveo jedan potpuno novi princip koji mi nismo imali ranije pre 2012. godine, a to je da sasvim jasno i otvoreno kažemo šta može i šta ne može", navela je Brnabić koja učestvuje na Kongresu Evropske narodne partije (EPP) u Bukureštu.

 

Ana Brnabić

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.