Ugrás a tartalomra

Pal Marton Nobilis: Mađarska i Srbija pomažu jedna drugoj ako je potrebno

2024.03.15
20:44
2024.03.16
09:00
Forrás
Pannon RTV
Pal Marton Nobilis je u Subotici, između ostalog, govorio o temama podrške prekograničnim mađarskim zajednicama, saradnji Srbije i Mađarske u sektoru poljoprivrede, izborima za Evropski parlament i pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Republike Mađarske je istakao da je saradnja dve zemalja u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji odlična.

„Mađarska je sposobna samostalno da se snabdeva, može da snabdeva 20 miliona ljudi. Srbija je takođe sposobna da samostalno opskrbi svoje potrebe u prehrambenoj industriji, ali ako je potrebno naše dve zemlje su uvek spremne da pomognu jedna drugoj. Između Vlade Srbije i Mađarske postoji veoma dobar odnos. Mislim da se taj odličan odnos saradnje reflektuje u prehrambenoj industriji i poljoprivredi. Prisutnost kompanije za poljoprivrednu mehanizaciju „KITE” d.o.o. ili OTP-a na tržištu Srbije takođe dokazuje zavidan nivo saradnje i omogućava da kolegama iz Srbije pomognemo sredstvima iz Mađarske da se realizuju značajne i brojne investicije."

Pal Marton Nobiliš
poljoprivreda
Evropski parlament
Evropska unija

Najnovije

17:41

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.