Ugrás a tartalomra

Nastavljena konstitutivna sednica Skupštine Srbije

2024.03.18
18:06
Forrás
Pannon RTV
Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara ostao je dr Balint Pasztor, dok je za njegovog zamenika postavljen Boris Bajić.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije ponovo je počela vikom i prepirkama. Dok je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke pokušavao da objasni zašto je Ana Brnabić predložena za predsednicu parlamenta, predstavnici opozicije su neprekidno vikali.

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe, SNS: „U takvom društvu i u takvim okolnostima Ana Brnabić mora da sačuva dostojanstvo ovog parlamenta i da odgovori na sve izazove koje ima. A to što arlaučete, ne treba da radite, jer vam je Ana Brnabić na sve najgore moguće uvrede odgovorila...odgovorila tako što je rekla da će morati da razgovara sa opozicijom i da će morati da se nađe način kako će funkcionisati parlament.”

Poslanička grupa Saveza vojvođanskih Mađara podržava izbor Ane Brnabić, koju je predložila Srpska napredna stranka, za predsednicu Narodne skupštine - rekao jeu svom obraćanju dr Balint Pastor. Šef poslaničke grupe SVM-a u Skupštini Srbije istakao je da je Elvira Kovač iz njihove stranke ponovo predložena za potpredsedničku funkciju u Narodnoj skupštini Srbije.

Pored Saveza vojvođanskih Mađara, poslanička grupa Socijaldemokratske partije Srbije takođe podržava izbor Ane Brnabić za predsednicu parlamenta, dok je poslanik „Mi-glas iz naroda” rekao da će ta poslanička grupa glasati protiv Ane Brnabić, koju je predložio SNS. Pored predsednika i potpredsednika, očekuje se i imenovanje generalnog sekretara Narodne skupštine, ali će biti izabirani i članovi skupštinskih radnih tela i članovi stalnih parlamentarnih delegacija delegiranih u međunarodne institucije. Inače, u parlamentu je formirano 16 poslaničkih grupa.

Sednica je prekinuta u 16 časova, a rasprava će u Skupštini Srbije biti nastavljena sutra u 10 časova.

Ana Brnabić
Milenko Jovanov
Dr Balint Pastor

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.