Ugrás a tartalomra

Nedelju dana u Novom Sadu glavnu ulogu imaju knjige

2024.03.18
18:31
2024.03.18
20:16
Forrás
Pannon RTV
Na danas otvorenom Novosadskom sajmu knjiga posetioci mogu da vide i da kupe publikacije više od 60 izdavača knjiga i izlagača.

Najaktuelnija izdanja u ovoj godini, prezentacije knjiga, okrugli stolovi i susreti sa piscima i pesnicima održaće se naredne nedelje u jednoj od izložbenih hala Novosadskog sajma. Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, na sajmu knjiga je prisutna i Izdavački zavod „Forum”, koji je na ovoj manifestaciji izložio prošlogodišnja izdanja.

Gabor Virag, direktor Izdavačkog zavoda „Forum”, je tim povodom rekao: „Jedno od izdanja je iz štampe izašlo pre oko mesec dana. To je naša publikacija pod nazivom „Sedamdeset godina dramskog programa Radija Novi Sad” autorke Edit Lekner, koja predstavlja jedno ozbiljno delo a i sam naslov ukazuje na to da predstavlja jednu priču od sedamdeset godina. Naša gošća će biti autorka Edit Lakner, Jožef Klem, koji je bio recenzent knjige, kao i Tibor Vajda i Roža Jodal, koji su učesnici čitave te priče. Mislim da je pred nama jedan veoma uzbudljiv razgovor, u okviru koga možemo mnogo toga otkriti iz ovih sedamdeset godina.”

Novosadski sajam
Gabor Virag
Izdavački zavod „Forum"

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.