Ugrás a tartalomra

Granični prelaz Horgoš 2 od danas otvoren od 5 do 23 časa

2024.03.21
15:21
2024.03.21
15:59
Forrás
Pannon RTV
Na zvaničnoj internet stranici mađarske policije, police.hu pojavila se informacija da će granični prelaz Horgoš 2 – Reske, na magistralnom putu biti otvoren od 7 do 19 časova. To, ipak, neće biti tako.

Od sada granični prelaz Horgoš 2 – Reske na magistralnom putu biće otvoren od 5 do 23 časa. Na posredovanje SVM-a od 20. novembra prošle godine ovaj granični prelaz bio je otvoren 24 časa. Na zvaničnoj internet stranici mađarske policije, police.hu danas je objavljena informaciji po kojoj će granični prelaz Horgoš 2 – Reske na magistralnom putu biti otvoren od 7 do 19 časova. To, ipak, neće biti tako.

Dr Balint Pastor je imao telefonske razgovore sa Šandorom Pinterom i Bratislavom Gašićem, mađarskim i srpskim ministrima unutrašnjih poslova. Predsednik SVM-a uspeo je da postigne dogovor o tome da granični prelaz  Horgoš 2 – Reske na magistralnom putu i dalje nastavi da radi po produženom radnom vremenu i ono će biti uspostavljeno za stalno.

„U toku je bilo brojanje putnika, nažalost, brojke uopšte nisu išle u prilog. O tome sam proteklih nedelja i meseci u više navrata otvoreno govorio. Uprkos tome, za Savez vojvođanskih Mađara važan cilj u ostvarivanju nacionalne politike je prohodnost granice. Zbog toga što su brojke imale negativan pokazatelj, sve donedavno namera je bila da se u slučaju ovog graničnog prelaza vrati radno vreme od 7 do 19 časova. Telefonski sam razgovarao sa gospodinom Šandorom Pinterom, ministrom unutrašnjih poslova Mađarske i Bratislavom Gašićem, ministrom unutrašnjih poslova Srbije, i usaglasili smo se da će granični prelaz ubuduće biti otvoren od 5 do 23 časa. Dakle, od 5 časova ujutru do 23 časa uveče biće otvoren kako bi oni koji odlaze na posao, oni koji rade u noćnoj smeni mogli da stignu na posao. Nažalost, ne postoje uslovi da granični prelaz radi 24 časa, jer brojke, koje i ja imam, pokazuju da u proseku svega između 20 do 30 osoba prelazi granicu uveče od 23 časa do ujutru do 5 časova. Bez posredovanja SVM-a bilo bi vraćeno radno vreme od 7 do 19 časova, tako da se jako radujem što će, pre svega za one koji preko granice odlaze na posao, ali i za sve druge, i ubuduće biti moguće da ujutru od 5 do uveče do 23 časa da koriste granični prelaz Horgoš 2 – Reske“ objasnio je dr Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

granica
granični prelaz
dr Balint Pastor
Savez vojvođanksih Mađara
SVM

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.