Ugrás a tartalomra

Novi asfalt u ulici u Hajdukovu

2024.03.22
12:08
2024.03.22
16:09
Forrás
Pannon RTV
Gradsko rukovodstvo ne nastoji da razvija samo centar Subotice, već i prigradska naselja. U Hajdukovu se asfaltira 184 metara ulice.

Jedno od osnovnih ciljeva rada Saveza vojvođanskih Mađara je i razvoj prigradskih sredina. U tom duhu sada je i Školska ulica u Hajdukovu dobila novi asfaltni sloj.

U Hajdukovu, Školska ulica je treća ulica u nizu koja je dobila asfalt zahvaljujući zalaganju Saveza vojvođanskih Mađara. Reč je o važnoj ulici za saobraćaj u naselju, jer je stanovnici koriste kao obilaznicu – istakao je Rudolf Ševenj, predsednik Saveza mesne zajednice Hajdukovo.

„Hajdukovo je naselje koje se prostire na velikoj teritoriji, potrebno je da sredimo mnogo ulica. U narednom periodu verujem da ćemo učiniti pogodnim za saobraćaj i  deonicu koju meštani nazivaju put Majkin salaš, a nastojimo da održavamo i puteve u gornjem delu Hajdukova. S obzirom na to o koliko ulica je reč, veoma je teško da sve u krug postignemo, da svaka ulica bude prohodna, ali radimo na tome, i verujemo da ćemo i postići rezultate.“

Pre četiri godine SVM je istakao tri osnovna načela u pogledu vođenja grada: očuvanje gradskog jezgra Subotice, razvoj Palića, kao i razvoj prigradskih mesnih zajednica – rekao je Imre Kern, zamenik gradonačelnika prilikom obilaska.

„Ove godine u 17 mesnih zajednica se radi na popravci puteva, odnosno asfaltiranju ulica. Od toga više od  10 su prigradske, odnosno naselja i to je veoma važno jer je kod prigradskih naselja najveće zaostajanje i zbog toga je te mesne zajednice, odnosno naselja potrebno u prvom redu razvijati.“

Vrednost investicije je 5,6 miliona dinara, a ulica je dužine 184 metra.

asfaltirana ulica
Hajdukovo
Imre Kern
Rudolf Ševenj

Slične vesti

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.