Ugrás a tartalomra

Zanimljiv Dan škole u Bečeju

2024.03.28
12:06
2024.03.28
16:23
Forrás
Pannon RTV
Osnovna škola “Šandor Petefi” u Bečeju je juče proslavila Dan škole. Ovog puta publici na glavnoj bini Mađarskog kulturnog društva nisu se predstavili đaci.

U Mađarskom kulturnom društvu “Šandor Petefi” u Bečeju su juče poslepodne nastupili učitelji i nastavnici, ovoga puta oni su bili centralni akteri proslave Dana škole. Pevalo se u horu, plesalo na pesme grupe ABBA-e, priređeni su komičarski stand-up nastupi, svirali su se bubnjeve na limenkama, a bila je i posebna muška tačka: učitelji su plesali na pesmu “Pevanje na kiši”. Učenici Osnovne škole “Šandor Petefi” ovacijama su nagradili performans nastavnika.

David Kadaš, učenik, Osnovna škola “Šandor Petefi”, Bečej: "Nismo zapravo znali da će tako dobro nastupiti, stvarno mi se svidelo."

Osim učenika, u publici su bili i roditelji, kao i penzionisane kolege učitelji.

Ilona Marton takođe je bila učiteljica.

„Jako mi je pametno što su nastavnici pokazali i svoju drugu stranu, da ne samo da razumeju nastavu i plan i program, već umeju da kod dece razviju osećaj da zavole njihove predmete, a to je jedini način da se pristupi deci, dakle sa malo muzike, literature, sa plesom."

Nastavnici škole su se temeljno pripremili za ovaj dan, a po mnogima probe su bile propraćene i druženjem među kolegama.

Renata Guljaš Bognar, učiteljica razredne nastave, Osnovna škola “Šandor Petefi”, Bečej: „Moglo se videti na dečijem izrazu lica da je bilo dobro videti učitelje u takvoj ulozi, koji su svestrani ljudi. Imamo takvo zanimanje da moramo zauzeti svoje mesto u svakoj areni, a mnogi od nas su takođe talentovani za umetnost, bio je dobar osećaj da se to pokaže i da primer deci."   

Osim što je pokazao sposobnost i talenat učitelja, ovaj neobičan program imao je još jednu svrhu.

Gabriela Potrebić Težer, direkotrica OŠ “Šandor Petefi”, Bečej: „Učitelj može pogrešiti, učitelj je takođe čovek, učitelj može biti srećan ili tužan, a deca to moraju da vide. Nismo bogovi u školi, ali možda smo se danas povukli ili zabrljali, pa smo to pokazali i približili se deci."

Na kraju priredbe, školska kulturna raznolikost je prikazana kroz izvođenje pesme Kolo na mađarskom jeziku, čiji je autor izvođač Zoran, uz folklorno izvođenje srpskog kola, u koji se uključila i publika.

dan škole
Bečej
Osnovna škola “Šandor Petefi”
Mađarsko kulturno društvo “Šandor Petefi”

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.