Ugrás a tartalomra

Mis Mađarske rodom iz Srbije

2017.06.19
17:00
Gabriela Kiš rođena u Senti je izabrana za Mis Mađarske za 2017
Gabriela Kiš rođena u Senti je izabrana za Mis Mađarske za 2017. godinu pobedivši na manifestaciji održanoj u zamku Godolo. Osim krune, osvojila je i putovanje u Maroko, milion forinti (oko tri hiljade evra) i automobil. Gabriela Kiš, Mis Mađarske, koja potiče iz Srbije, radi u Segedinu kao medicinska sestra, a nakon preuzimanja laskavog naslova je izjavila da kao mis želi da širi poruku o nacionalnom zajedništvu Mađara. Ona će naredne godine predstavljati Mađarsku na takmičenju za mis sveta. Zadatak predstavnice Mađarske će biti da promoviše turističke i prirodne lepote Mađarske, gastronomiju, nasleđe, istoriju, kao i nacionalne specifičnosti.

Najnovije

16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.