Ugrás a tartalomra

Šest evropskih država vežbaju odbranu granica

2017.06.19
18:17
Šest srednjoevropskih država preduzeće zajedničku pokaznu vežbe u obezbeđivanju granica
Šest srednjoevropskih država preduzeće zajedničku pokaznu vežbe u obezbeđivanju granica. Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Slovačka i Slovenija članice su Srednjoevropske bezbednosne zajednice (CEDC), a Martin Stropicki, ministar vojske Češke najavio je da će vežbe biti održane u narednih nekoliko meseci. Cilj ovih vežbi je da utvrdi zajedničko delovanje vojski ovih šest zemalja u odnosu na novu situaciju uspostavljenu na državnim granicama. Češka ove godine predsedava ovom bezbednosnom zajednicom i u Pragu na sastanku vojnih ministara šest država članica tema su bile i migracije. „Dogovorili smo se da ćemo u regionu države zajednički obezbeđivati, kako policija, tako i vojska, u oblasti zaštite građana. Želimo da pokažemo i Briselu da se mi krećemo u istom smeru“, rekao je Hans Peter Doskozil, austrijski ministar odbrane. Austrija je načinila i plan vežbi odbrane granica kako bi pokazali kako vide u konkretnoj situaciju odbranu državnih granica.

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.