Ugrás a tartalomra

I četvrtak je državni praznik u Srbiji

2017.02.15
15:33
Srbija slavi Sretenje i dan državnosti
Srbija slavi Sretenje i dan državnosti. Većina javna preduzeća ni sutra neće raditi. Širom Srbije i sutra važi praznično radno vreme. Zbog dvodnevnog praznika ambulante i apoteke dežuriraju u Subotici i okolini. U Bajmoku, Čantaviru, Paliću i Subotici na Prozivci apoteke će raditi od 8 do 13 sati, pored Sinagoge od 8 do 12 sati. Pošta u Mega Rodiću će biti otvorena od 8 do 20,30, na Bajskom putu u Univerexportu od 8 do 15,30, dok na Srpskom šoru od 8 do 14,30. Parkiranje se neće naplaćivati na teritoriji Subotice. Autobusi Javnog preduzeća Subotica-transa saobraćaju po nedeljnom redu vožnje. U Kanjiži kancelarije Opštinske Samouprave, pošta i korisnički servis policije ne rade ni u četvrtak. U zdravstvenoj ustanovi služba hitne pomoći dežurira i prima hitne slučajeve. Državna apoteka će biti otvorena po nedeljnom radnom vremenu. Ambulanta u Bačkoj Topoli ne prima pacijente, ali služba hitne pomoći će držati pojačano dežurstvo. Služba porodilišta radi redovno. Pošta i banke će biti zatvoreni, a apoteke će raditi redovno. Državne ustanove u Senti neće raditi, kao ni pošte i banke. U ambulanti dežurni lekar čeka pacijente. Ambulanta u Bečeju će držati dežurstvo. Ambulante u naseljima Bačko Petrovo Selo, Radičević, Drljan i Novo Selo će raditi po radnom vremenu kao na vikendu od 7 do 10 sati. Kancelarija lokalne samouprave i pošta neće raditi. U Zrenjaninu glavna pošta će biti zatvorena, radiće samo mala pošta u objektu Univerexporta. Parkiranje se neće naplaćivati. Služba hitne pomoći će držati dvadesetčetvoročasovno dežurstvo, kao i hitan prijem u gradskoj bolnici. Glavna apoteka će raditi redovno, dok druge apoteke skraćenim radnim vremenom.
državni praznik
radno vreme

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.