Ugrás a tartalomra

Finansijska pomoć mađarskim preduzetnicima van Mađarske

2017.04.12
08:06
Državni sekretarijat za nacionalnu politiku Mađarske uputiće ove godine jednu milijardu forinti preduzetnicima  Mađarima van granica, saopštio je Peter Silađi, zamenik državnog sekretara na forumu u Velikoj Vardi, u severnoj Rumuniji
Državni sekretarijat za nacionalnu politiku Mađarske uputiće ove godine jednu milijardu forinti preduzetnicima  Mađarima van granica, saopštio je Peter Silađi, zamenik državnog sekretara na forumu u Velikoj Vardi, u severnoj Rumuniji. On je rekao da je na osnovu odluka Stalne mađarske konferencije 2017. godina - godina mađarskih preduzetničkih porodica. U okviru predviđenog iznosa 600 miliona forinti je bespovratna pomoć koja će se delili na javnim pozivima, a predviđeno je i da se tokom leta obezbedi stručno usavršavanje za 200 mađarskih preduzetnika koji posluju izvan Mađarske. Silađi je dodao da u okviru ovog programa žele da pomognu one porodične firme u kojima zajedno radi više generacija, one koje su osnovali braća i sestre ili bračni drugovi, a cilj je da što više mađarskih preduzetnika van Mađarske čuje za mogućnosti ovog konkursa. nagyvarad4 Na osnovu podataka sa terena moguće je zaključiti da je za preduzetnike Mađare van granica Mađarske najteže naći kvalifikovanu radnu snagu i imati pristup kreditima. Istraživanje je pokazalo i da mađarski preudzetnici u proseku zapošljavaju 13 osoba, od kojih su 57 odsto Mađari, izneo je Silađi. Državni sekretarijat za nacionalnu politiku prilikom osnivanja 2010. godine podržavao je obrazovanje i kulturu Mađara van granica, ali poslednjih godina orijentisan je na podršku ekonomsko-razvojnim programima. U sklopu toga za vojvođanske Mađare odvojen je paket od 50 milijardi forinti, za Mađare u karpatskoj oblasti 34 milijarde forinti, a sledi pomoć za Mađare u Hrvatskoj, Sloveniji i severnim oblastima.
Mađarska
pomoć
predozetnici

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.