Ugrás a tartalomra

"Mađar so" se vraća u Beograd?

2017.10.04
11:43
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Zahvaljujući pomoći Saveza vojvođanskih Mađara bi se uskoro dnevni list "Mađar so" trebao naći u prodaji i u Beogradu, izjavila je glavna urednica Marta Varju.

Na žalost novine na mađarskom jeziku ne mogu se naći u glavnom gradu od osamdesetih godina, kada se u blizini železničke stanice u prodaji još mogao naći jedini dnevni list na mađarskom jeziku – kazala je glavna urednica na konferenciji za štampu održanoj u prostorijama gradske organizacije SVM. Ona je dodala da je pretplata jedna od mogućnosti, ali da novina na taj način sa kašnjenjem dolazi do čitalaca.

Sada se traži mesto u Beogradu na kojem će "Mađar so", koji izlazi od 24. decembra 1934. godine, biti opet svakodnevno dostupan čitaocima.

Mađar So
Beograd
SVM

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.